Založ si blog

Budúcnosť EÚ. Kto o nej rozhoduje.

Nezdieľam optimizmus ľudí, ktorí sa domnievajú, že už po nasledujúcich voľbách sa môže EÚ transformovať tak, aby bola na prospech štátov v EÚ združených a ich obyvateľstvu. 

Všade okolo sa to kazí. A to aj zásluhou (a to predovšetkým) politiky USA a vďaka záujmom USA vo svete ako celku. USA kontrolujú temer všetko. Majú páky temer všade. Všetkých odpočúvajú, sledujú… Divil by som sa, že zrovna v EÚ by podporovali jednotu, spravodlivosť, politiku pre obyčajných ľudí,… keď im vyhovuje chaos, nenávisť a iné odstredivé vplyvy (EÚ je priamy konkurent USA ako vyspelá časť sveta, jej výkonnosti ekonomík, technológií, zručnosti, mozgom a inému pohľadu na fungovanie sveta.). Vidím vzrast pseudoneoľavice, ekoteroristov, pašerákov ľudí, bojovníkov za nenormálnosti (…v rovine pohlaví, preferovaniu niektorých rás, etník na úkor iných, niektorých nezdravých spoločenských systémov na úkor iných, popudzovanie jedných proti druhým, rozvracaniu morálnych, etických, vzdelanostných, kultúrnych hodnôt a štruktúr a iných rôznych zvráteností, čo nevedie k zdravému smerovaniu ľudstva. Ľudstvo ak zíde zo správnej cesty, poblúdi, nebude fungovať na všeobecne platných zákonoch, princípoch univerza, stratí drahocennú devízu, čas… To nie je záležitosť etiky, ale prežitia. Lebo všetko má svoje rozumné riešenie. Nezdravé preferovanie, protežovanie, financovanie, diskriminácia jednej časti voči inej, nedáva logiku a nabúrava systém ako celok a vnáša disbalanciu.).

Vo svete kde je jediný správny patriotizmus ten americký a ostatní sú vydávaní za nacionalistov, za extrémistov. Kde ultranacionalisti a banderovskí fašisti sú najväčší priatelia Washingtonu, „bašty“ slobody a práv. A EÚ je nútená tento režim protežovať, hoc Ukrajina iba zhoršuje vzťahy v Únii, ale i únijných štátov k Rusku, ale i Číne, čo sú priami konkurenti USA. Ak USA vyhlasujú, že konkurencia a kapitalizmus je hnacím motorom ľudstva, iba v prípade ak ide o konkurentov USA to zrazu (konkurenčný postrk) neplatí… Pritom dobré vzťahy s Ruskom sú pre EÚ kľúčové. Sú kľúčové pre hospodárstvo Nemecka, ako pohon pre ekonomiku Nemecka z hľadiska surovín, po ktorých bažil už aj Hitler. Ukotvenie, stabilita, vzlet, rozmach Nemecka, v porovnaní a na úkor USA, by mohlo odkryť porcelánového slona, nahromadené problémy, vytvorené ich spôsobom života a ponímaním sveta. Sveta ako ich sluhov, ich špajzy. Kde beztrestne cicajú svoju korisť. Plnia svoje kontá. Je to spravodlivé, že šikovný Gates ho má také tučné? Nezáviďme… Ako však odpoviete svojim deťom, keď sa spýtajú, prečo si musia vziať hypotéku. Zadĺžiť sa na celý život. Prečo ste vy neboli dosť šikovní?

Spojenie Nemecka s Ruskom je pre USA smrteľná kombinácia. 

V prípade, že EÚ nebude poslušná, keď Nemecko ohrozí ekonomiku USA spojením sa s konkurentmi, s Ruskom a Čínou, v takom prípade je USA ochotné isť do vojny, ktorá zlikviduje celé ľudstvo. Všetko, alebo nič. Takú dilemu riešil už Adolf.

Je otázkou existencionálnou, ak „vďaka“ našej bezohľadnosti, necitlivosti, neprezieravosti, či hamižnosti, ale hlavne apatii, akceptujeme dianie a činy smerujúce ku kolapsu civilizácie a tiež ostatným životodárnym systémom na našej matke Zemi. Ľudstvo robí ľudstvom spolupatričnosť, spoločenskosť, humanizmus, priateľskosť a spolupráca na spoločných záujmoch, zvedavosť po nových veciach, nie súperenie, nenávisť, brutalita voči sebe navzájom. To je cesta do pekla. S EÚ, či bez. 

https://bit.ly/3txtkQf

Tieto slová sú moja odpoveď… Nie Korčokovi, ktorí to nemyslí úprimne a vážne. On vie kto smie klásť otázky a kto píše odpovede. Kto riadi EÚ. Kto riadi jeho ministerstvo. Kto?

Či sa prešetríme k blahobytu. Zelený prales.

08.12.2023

Je treba šetriť energie? Indiáni v amazonskom pralese začali pred vekmi šetriť energie. Majú vraj nulovú spotrebu. Všetci tí, tu na Slovensku, v EÚ, ktorý chcete žiť v spoločnosti, kde vedia šetriť, presťahujte sa k nim do pralesa. (Doporučujem cestovať pešo, bicyklom, plachetnicou…) Kapitalizmus, v ktorom práve žijeme, šetriť nevie a nechce. Je to o nadmernej [...]

Východné krídlo, alebo partnerstvo za mier, rozvoj a spoluprácu?  Zneužitie, alebo využitie potenciálu Slovenska. 

06.02.2022

Vieme, čo je úlohou „východného krídla“ NATO. Východné krídlo, Estónsko, Lotyšsko, Litva, Poľsko, Slovensko, Česko, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko, teda štáty východného bloku do roku 1989, bez Sovietskeho zväzu, majú úlohu „zadržať“ ruskú armádu pri jej pochode na Berlín, ktorý Sovieti bez boja odovzdali výmenou za nerozširovanie NATO smerom, [...]

Pýtame sa mnohí, či je to normálne, čo sa deje so Slovenskom ? 

07.12.2021

Taká úvaha. Pýtame sa mnohí, …či je to normálne, čo sa deje so Slovenskom? Čo sa deje na Slovensku. Normálne sa obyčajne požaduje od normálnych. Nie je to ako vo „fyzike“, kde sa priťahujú opačné póly… Bohužiaľ. Voliči vo voľbách väčšinou chceli,… vyjadrili podporu abnormalite. Ponuka normálnych strán je 32 rokov tiež žalostná. [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 38691x
Priemerná čítanosť článkov: 4836x

Autor blogu

Kategórie