Založ si blog

Volebný systém, referendum a ľudské právo poslanca

Volebný systém, referendum a ľudské právo poslanca nekontrolovane beztrestne konať proti vlasti a jej obyvateľom a na dôvažok si nárokovať nezaslúženú odmenu za nevyžiadanú prácu. Fleky v parlamente získané podvodnými sľubmi, ktorých podstata nie je určujúca pre prácu poslanca v prospech spoločnosti. Tieto sľuby boli iba prostriedkom ku vlastnému profitu, ceste ku zdrojom štátu.  Systém ako celok a aj podcelok volebný systém, je nastavený zle. A ľudia sú nastavení ešte horšie. V konzumnej spoločnosti majú habadej hračiek, ale nič podstatné. To (podstatné) je v rukách „vyvolených“. Všetko je ľahko dostupné, samozrejme na pôžičku. Peniaze sa stali virtuálne, iba práca, ak je, je hmatateľná a nedocenená. Hlavné ceny sa rozdávali po rozpadnutí ČSSR a socialistického systému. Teda majetok je fuč a teraz sa pracuje na tom, aby i vôľa, sloboda, myslenie, rozhodovanie… bolo fuč. 

Z poslanca sa stáva pán situácie. V podstate, ak si poslanec robí čo chce, teda podľa svojho svedomia, či skôr bez svedomia, je to možné kvalifikovať ako anarchiu. Oni ale napriek zmienenému nekonajú podľa svedomia, ale na príkaz „zamestnávateľa“, volebného lídra-predsedu strany, či po „dohode“ v klube poslancov. Toto ústava tuším nepozná. Po voľbách sú ľudia odstavení na vedľajšiu koľaj. Akoby moc nepochádzala sústavne od nich, iba prechodne. Akoby stranícko-parlamentná demokracia trvala iba v deň volieb. A potom 4 roky rozhodujú totalitní autokrati ako za cára. Víťaz volieb berie všetko a o všetkom rozhoduje. A teraz chcú, aby ľudia čakali ešte 3 roky, (ak vôbec ešte nejaké voľby budú), lebo poslanec má právo na flek, vraj ľudské právo poslanca. Teda tí ostatní ľudia ľudské práva nemajú. Maximálne volebné právo v deň volieb. A na ten sa strany, ambasády, mimovládky, záujmové skupiny (oligarchovia, v kľude, veď majú na to predsa ľudské právo) v spolupráci s médiami, agentúrami, tajnými spolkami a tajnými službami… pripravia. A to „poctivo“. Použijúc na to peniaze daňových poplatníkov.

Ak berieme, že občan je nezodpovedný, nekritický, manipulovateľný, nespolupracujúci, hádavý, závistlivý…, tak je predpoklad, že ani spoločnosť fungujúca cez referendum nebude fungovať. Samozrejme je to lepšia varianta ako spoliehať sa, že cudzí ľudia budú hájiť moje záujmy. Každý prirodzene vždy háji svoje. Prípadne patriot svojej vlasti. 

Je žiadúce, aby začalo fungovať vzdelávanie a stúpla vzdelanostná úroveň ľudí. Aby ľudia dospeli k všeobecne fungujúcim pravdám a nepodliehali ohlupovaniu a manipulácii. Aby televízia a médiá všeobecne fungovali v prospech ľudí a nie oligarchov, mimovládok, záujmových organizácií, strán… Aby úcta, rešpekt, spravodlivosť, česť, a ďalšie kladné charakterové vlastnosti sa stali prirodzenými (nie iba v amerických filmoch). Aby záporné vlastnosti boli tabu. A s takým materiálom by sa už dalo pracovať aj na vylepšovaní systému spoločnosti. Ako by povedal klasik, na ľuďoch záleží. Ak sú vo firme spolupracujúce bytosti a  dobrá atmosféra, fungujúce vzťahy, aj firma prosperuje. Ak sú záujmy odstredivé, vzťahy narušené, donáša sa, panuje neúcta, nenávisť, závisť a strach, firma prežíva a firma krachuje. A tak je to aj v spoločnosti. 

Kontrolky nám počas tejto divokej jazdy v posledných dekádach len málokedy zablikali, aby nás varovali, že niečo nie je v poriadku. Systém je nastavený tak, ako to dnes robia renomované automobilky. Klame. Nevaruje. Neukazuje reálny stav. A tak pasažieri sa vezú netušiac katastrofu. Netušiac realitu. V systéme okrem skresľovania údajov sa nachádzajú kazítka. Ja by som povedal, že celý systém je prešpikovaný kazítkami. Celý systém je je jedna veľká porucha. Jedna neriadená strela. Havária. A aj tým, kto si mysleli, že ten systém majú pod kontrolou sa dávno vymkol z rúk (Oni síce dodnes stláčajú tlačítka, ako keď sa hrajú deti aj s rovnakým výsledkom.). Je iba jedna možnosť na prevzatie kontroly. Odstaviť tých, čo určujú beh sveta a dnes všetko kontrolujú, nepoctivo riadia. Postaviť nový systém bez kazítok a zblbnutých kontroliek. Poctivý systém pod kontrolou vezúcich sa pasažierov. Iba pasažierovi skutočne záleží na tom, aby sa bezpečne dostal domov.

Či sa prešetríme k blahobytu. Zelený prales.

08.12.2023

Je treba šetriť energie? Indiáni v amazonskom pralese začali pred vekmi šetriť energie. Majú vraj nulovú spotrebu. Všetci tí, tu na Slovensku, v EÚ, ktorý chcete žiť v spoločnosti, kde vedia šetriť, presťahujte sa k nim do pralesa. (Doporučujem cestovať pešo, bicyklom, plachetnicou…) Kapitalizmus, v ktorom práve žijeme, šetriť nevie a nechce. Je to o nadmernej [...]

Východné krídlo, alebo partnerstvo za mier, rozvoj a spoluprácu?  Zneužitie, alebo využitie potenciálu Slovenska. 

06.02.2022

Vieme, čo je úlohou „východného krídla“ NATO. Východné krídlo, Estónsko, Lotyšsko, Litva, Poľsko, Slovensko, Česko, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko, teda štáty východného bloku do roku 1989, bez Sovietskeho zväzu, majú úlohu „zadržať“ ruskú armádu pri jej pochode na Berlín, ktorý Sovieti bez boja odovzdali výmenou za nerozširovanie NATO smerom, [...]

Pýtame sa mnohí, či je to normálne, čo sa deje so Slovenskom ? 

07.12.2021

Taká úvaha. Pýtame sa mnohí, …či je to normálne, čo sa deje so Slovenskom? Čo sa deje na Slovensku. Normálne sa obyčajne požaduje od normálnych. Nie je to ako vo „fyzike“, kde sa priťahujú opačné póly… Bohužiaľ. Voliči vo voľbách väčšinou chceli,… vyjadrili podporu abnormalite. Ponuka normálnych strán je 32 rokov tiež žalostná. [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 37941x
Priemerná čítanosť článkov: 4743x

Autor blogu

Kategórie